Orari: 10:00-21:00
Home
  • DYQANE
  • GASTRONOMI
    • Bare
    • Restorante
    • Fast food
sq
  • en
Slide 1 of 1

TEKSTURA E VESHJES KOMBËTARE NË TEG


08.03 - 23.03

Tirana East Gate është porta më e madhe e Tiranës për trendet më të reja të botës së modës dhe dizajnit. Krahas emrave ndërkombëtarë të prodhimit industrial, TEG sjell edhe produktin artistik tek të gjithë ne, që ndoshta mund të mos kemi kohë apo mundësi të shkojmë tek ai. Në këtë mënyrë TEG mbështet studentët e talentuar, duke iu dhënë një dritare ku të shfaqin talentin. Mjediset e qendrës shndërrohen në një galeri arti spontane, për të provomuar të rinjtë në të gjitha kanalet e komunikimit, duke rritur padyshim edhe vizibilitetin e tyre.

 

Ekspozita e tanishme titullohet “Layers” ose “Shtresimet” dhe është puna e studentes së talentuar Blerta Isufi. Ajo është përzgjedhur si një ndër studentet më të talentuara të Universitetit të Arteve, për të shpalosur një koleksion frymëzues. Koncepti i ekspozitës qëndron tek tradita, e ndarë në dy zanate të veçanta: poçeria ose qeramika, si dhe punimi i shajakut ose material veshjesh prej leshi të rrahur.

 

Artistja e re është rritur dhe jeton në qytetin mesdhetar të Kavajës, fare pranë portit detar të Durrësit, i njohur në lashtësi si Epidamnos. Ndikimet e origjinës së saj ndjehen pa dyshim edhe në veprat e ekspozuara, ku Isufi paraqet një dosje kërkimore të frymëzuar e krijuar duke përdorur një teknikë tradicionale, shumë të zhvilluar në Shqipëri. Sic e shpjegon vetë ajo “zgjodha këtë teknikë sepse është bërë nga një material natyral si argjila, një pëlhurë e formuar nga përzierja e fibrave natyrale. Formimin e vazove nga toka ku kam lindur e lidh me natyrën e diçkaje të punuar me dorë, nëpërmjet një teknike që dua ta krijoj vetë”.

 

TEG dhe Fondacioni Mane kanë bashkëpunuar për promovimin e talenteve të reja dhe zhvillimin e tyre akademik dhe profesional. Punimet mund të vizitohen në Hyrjen e Gjelber deri më 23 mars.